Bezoek een boer!

Kom met jouw bedrijf inspiratie opdoen in de groentetuin van Europa.

Het is goed boeren in het gebied rond Lelystad Airport.
De 70 boeren, aangesloten bij de Lelystadse Boer, vertellen je er graag over. Bezoek ze voor inspiratie, om verbindingen te leggen, om samen te werken of voor die broodnodige heerlijke frisse buitenlucht.

Echte ondernemers

Het buitengebied van Lelystad wordt ook wel ‘de groentetuin van Europa’ genoemd. De Lelystadse boeren zorgen namelijk voor het eten van zo’n
1 miljoen mensen. De boeren zijn dan ook echte ondernemers!

Wat kun je leren van zijn of haar bedrijfsvoering? Wat kan een manager leren van een agrariër en een ICT-er van een veehouder? Meer dan je denkt! De boer leidt je graag rond en vertelt over de passie voor zijn vak en zijn bedrijf. Je komt tot verrassende inzichten en ontdekt dat er vele raakvlakken en overeenkomsten zijn tussen het boeren- en bedrijfsleven.

De Lelystadse Boer

De Lelystadse Boer is een initiatief van zeventig boeren rondom Lelystad Airport. Voor de boerengezinnen betekent de uitbreiding van het vliegveld dat ze met overlast te maken krijgen, maar samen willen ze vooral denken in kansen. Ze zijn trots op hun werk en voelen zich rentmeesters van het gebied. Dat betekent samenwerken met het bedrijfsleven en verbindingen leggen tussen de stad en het land.

Bij deze boeren kun je op bezoek

Meindert Eissens

Ik ben akkerbouwer in een mooi groen gebied dichtbij Lelystad. Het beroep van boer zijn heeft zich in de loop der jaren sterk ontwikkeld. Paard en wagen behoren al langere tijd tot de geschiedenis en opkomende nieuwe moderne technologieën maken dit beroep erg dynamisch. Maar één element van het beroep verandert nooit, namelijk het weer. De seizoenen zijn leidend voor de bedrijvigheid in en rondom het akkerbouwbedrijf. Je bent meer dan welkom om een kijkje te komen nemen op mijn boerderij.

Nico Florissen

Samen met mijn broers Hans en Jan-Willem heb ik een fruitteeltbedrijf. We telen appels en peren. Wij werken samen met de natuur om het fruit te laten groeien. Zon, regen, wind en vorst zijn allemaal van invloed op ons eindproduct. Wij laten graag zien hoe dat gaat en waar wij, bijvoorbeeld met behulp van water als bescherming tegen nachtvorst en droogte, soms bijsturen. Wat ook interessant om te zien zijn onze moderne bewaar- en sorteerfaciliteiten. Voor veel mensen die bij ons komen kijken, gaat een wereld open.

Angela Rameijer

Ik boer samen met mijn man, dochter en schoonzoon op ons melkveebedrijf. Wij zorgen dag- en nacht met liefde voor onze kalfjes en melkkoeien. Wil jij weten hoe duurzame melk geproduceerd wordt en wat dat te maken heeft met een gezonde bodem, schone stal en vers voer? Bij ons kun je zien hoe koeien gemolken worden in een draaimelkstal en hoe kalfjes zelf melk uit een automaat tappen. Ook laten wij je zien wat er allemaal komt kijken bij de dierverzorging. Bezoek onze boerderij en leer door te voelen, ruiken, proeven, horen zien en te doen!

Arie Roos

Ik ben opgegroeid op de boerderij en heb daardoor van jongs af aan veel interesse in het boerenleven. Mijn opa is het bedrijf begonnen in Hoofddorp. In 2002 zijn wij met het bedrijf verhuisd naar Lelystad. Hier hebben we nu een bedrijf van 160 hectare. Wij verbouwen wortels, uien, suikerbieten, tarwe, soms maïs of graszaad. daarnaast verhuren wij land voor poot aardappels en tulpen. Wij runnen ons bedrijf met veel passie en laten dan ook graag zien wat we doen. 

“We hebben op de boerderij van de familie Seinstra een kijkje in de keuken gekregen. Zeer gastvrij ontvangen, veel gezien en geleerd”

Sietze Hess

Content Coalitie

Op bezoek bij Fam. Seinstra

Plan je boerderijbezoek

Wil je langskomen bij een Lelystadse boer?
Vul dan onderstaand formulier in.
Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op
om het bezoek te plannen en verder vorm te geven.

Tussentijds vragen?
Neem contact op met:
Patricia Hooiveld
(Coördinator Boerderij Educatie)
tel. 06 308 556 05
email. boerderijbezoek@delelystadseboer.nl


Aanmeldformulier bedrijfsbezoek

  • DD dash MM dash YYYY
  • DD dash MM dash YYYY

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyverklaring van Stichting De Lelystadse Boer.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.