Mobiele uitkijkstoel

Welkom bij de mobiele uitkijkstoel van De Lelystadse Boer. Deze stoel is mede mogelijk gemaakt door Fonds Leefbaar Platteland en werd op 24 februari 2023 naar de eerste locatie aan het Larserpad gereden.

Als je de stoel op klimt, zie je een stukje buitengebied van Flevoland op een manier die je vast nog niet eerder ervaren hebt. Met het uitzicht vanaf deze stoel willen we je laten zien en ervaren in wat voor mooi en uniek stukje je bent beland. Het landschap en het uitzicht hier veranderen voortdurend. Als je een beetje geduld hebt, ontdek je iedere keer weer iets nieuws. We hopen dat we met het plaatsen van deze stoel ook bijdragen aan het leggen van de verbinding tussen de stad en het platteland. We laten je op deze manier graag kennis met ons maken!

We hebben de stoel nu voor jou op dit mooie uitkijkpunt op de kruising Zeebiesweg en Larserringweg gezet. In de berm waar de stoel in staat is gras en klaver gezaaid. Een smakelijk mengsel! Het maaisel van deze berm wordt dan ook door een buurtboer gebruikt als koeienvoer. Verder zie je in deze berm een lange rij jonge eikenbomen staan.

Uitkijkend over de akkers zie je in de verte de rand van stad opdoemen, boven de bossen van het Natuurpark. Op de akkers is het de komende weken (september-oktober) oogsttijd! Zit je bij mooie weersomstandigheden in deze stoel, dan zul je her en der wel boeren bezig zien die hun oogst aan het bonnenhalen zijn. De uien van het perceel recht voor je zijn al geoogst en de boer heeft het land ook alweer bewerkt. De wortelen kun je (nu) nog wel zien staan.

Wil je meer van de omgeving ontdekken? Er lopen in de buurt verschillende mooie fiets- en wandelroutes.

Je kunt de producten die van deze akkers komen op verschillende plekken kopen, zo rechtstreeks van de boer. Zo eet je met de seizoenen mee, lekker en knettervers! Een overzicht van alle locaties waarop je producten van de Lelystadse Boeren kunt kopen, vind je op deze pagina.

Maar voordat je weer op pad gaat: geniet nog even van dit uitzicht, van het landschap, de wind door je haar en de frisse lucht in je neus! We zien je graag nog eens terug op deze plek en/of op een volgende locatie.

Maatschappelijk

Andere projecten