Mobiele uitkijkstoel

Welkom bij de mobiele uitkijkstoel van De Lelystadse Boer. Deze stoel is mede mogelijk gemaakt door Fonds Leefbaar Platteland en werd op 24 februari 2023 naar de eerste locatie aan het Larserpad gereden.

Als je de stoel op klimt, zie je een stukje buitengebied van Flevoland op een manier die je vast nog niet eerder ervaren hebt. Met het uitzicht vanaf deze stoel willen we je laten zien en ervaren in wat voor mooi en uniek stukje je bent beland. Het landschap hier verandert voortdurend. We hopen dat we met het plaatsen van deze stoel ook bijdragen aan het leggen van de verbinding tussen de stad en het platteland. We laten je op deze manier graag kennis met ons maken!

De stoel staat op het erf van de familie Brouwer, onze IJsbrouwers! Voor je zie je de tulpenvelden. De eerste tulpen zijn al gekopt. Waarom worden tulpen gekopt? De bloem van de tulp trekt energie uit de bol. Om de bol te laten groeien wordt de bloem gekopt. In de stal worden de melkkoeien gemolken door melkrobots. Straks als het weer wat opknapt en het weiland minder nat is, zullen de koeien overdag weer in de wei te zien zijn. Grazend van het verse gras, op weg naar lekkere zuivel!

Wil je meer van de omgeving ontdekken? Er lopen in de buurt verschillende mooie fiets- en wandelroutes.

Je kunt de producten die van deze akkers komen op verschillende plekken kopen, zo rechtstreeks van de boer. Zo eet je met de seizoenen mee, lekker en knettervers! Een overzicht van alle locaties waarop je producten van de Lelystadse Boeren kunt kopen, vind je op deze pagina.

Maar voordat je weer op pad gaat: geniet nog even van dit uitzicht, van het landschap, de wind door je haar en de frisse lucht in je neus! We zien je graag nog eens terug op deze plek en/of op een volgende locatie.

Maatschappelijk

Andere projecten