Over ons

Stichting De Lelystadse Boer is opgericht op 1 november 2016. Een club van 115 boeren rondom Lelystad Airport in een gebied zo groot als 7.000 voetbalvelden, goed voor zo’n 50 miljoen euro omzet per jaar. Op termijn vinden er 45.000 vliegbewegingen per jaar plaats vanuit en naar ons gebied. Maar wij willen omdenken. Wij geloven dat we samen met het vliegveld, het businesspark, de gemeente, de provincie en andere belanghebbenden kansen kunnen pakken en mooie projecten kunnen realiseren.

Wil je ons nog beter leren kennen? Lees dan ook ons magazine.

Omdenken

Een vliegveld in je eigen gebied, daar zit niemand op te wachten. Ook wij niet, zo eerlijk kunnen we best zijn. Maar het is onomkeerbaar en dan kun je maar beter omdenken. Dat leerden we in Bremen, waar het vliegveld op een pro-actieve manier samenwerkt met haar omgeving.

We organiseerden onze eigen ‘kansenavond’ met de boeren uit de omgeving en naast tientallen ideeën ontstond er energie en doet 95% van de boeren uit het gebied mee. Wij kiezen voor een pro-actieve houding.

Missie

Het moet goed boeren blijven in de omgeving van De Lelystadse Boer, dat is onze missie. Wij namen het bedrijf over van onze ouders en willen dat de nieuwe generatie dat weer bij ons kan doen.

Visie:
De Lelystadse Boer is een gewaardeerde en gelijkwaardige samenwerkingspartner voor belangenpartijen rondom LA en wil tevens een belangrijke partner zijn in het verwezenlijken van (duurzaamheids-)doelstellingen van deze belangenpartijen.

 

Slagvaardig georganiseerd

De stichting De Lelystadse Boer heeft een vijfkoppig bestuur, allen agrariërs uit het gebied: Nico Florissen (vz), Jan Groot, Inge van Schie, Nicky Heijboer en Vincent Nijsten. De werkorganisatie bestaat uit een aantal professionals met ieder een eigen taak. Alle projecten worden in samenwerking met een werkgroep uitgevoerd, waarin boeren/bewoners uit het gebied in plaatsnemen. Zo werken we voor het gebied en door het gebied

 

Partners

Onze visie is dat we een volwaardige gesprekspartner willen zijn en zo stellen we ons ook op. We voeren intensief gesprekken met Lelystad Airport, Lelystad Airport Businesspark, Gemeente Lelystad, Provincie Flevoland en allerlei partijen die in deze regio mooie dingen doen waar wij bij kunnen helpen. We vinden het mooi dat de Provincie en Gemeente ons al hebben gesteund en dat verschillende organisaties enthousiast worden van onze plannen en onze houding.

Goed boeren

Wij boeren in dit prachtige gebied, de meest vruchtbare grond van Nederland, met 10-15% meer opbrengst per hectare dan gemiddeld. Wij (115 boeren) voeden dagelijks miljoenen mensen. Tegelijkertijd wonen we hier met onze gezinnen, jagen we onze dromen na en leven we het mooie boerenleven. Het maakt ons trots. Wij geloven dat zeven miljoen reizigers daar iets van mogen zien. En we geloven in de verbinding tussen stad en land. Daarom, De Lelystadse Boer als organisatie. Een organisatie van échte mensen en échte boeren.

Magazine #GOEDBOEREN

In het magazine #GOEDBOEREN hebben we onze prachtige en leerzame verhalen opgetekend. We geven een kijkje in de keuken. Soms letterlijk, want in het magazine vind je, naast deze verhalen, wandel- en fietsroutes, ook heerlijke recepten die je kunt maken met de producten die van ons land komen. Je vindt het magazine hier.

Contact

De Lelystadse Boer
Eendenweg 8
8218 NC Lelystad

Voorzitter
Vincent Nijsten: mail@delelystadseboer.nl

Werkorganisatie

Anne Marie van Raalten – Ligtenberg
Procesmanagement
a.vanraalten@delelystadseboer.nl / 06 51 68 46 00

Emma Doeksen
Relatiebeheerder
e.doeksen@delelystadseboer.nl

Elise van den Hoek
Communicatie
E.vandenhoek@delelystadseboer.nl 

Patricia Spaan
Bedrijfsleider Rentmeester BV / Eten van de Lelystadse Boer
p.spaan@delelystadseboer.nl / 06 29 04 46 29