Fiets- en wandelroutes

Wandelen en fietsen door het buitengebied van Flevoland is prachtig. Je ziet hoe de mooie natuur geruisloos overgaat in de vruchtbare akkers van De Lelystadse Boer. Trek daarom de wandelschoenen aan of pak de fiets, kies een van onderstaande routes en ontdek zelf hoe mooi Lelystad is.

Fietsroute: Boer en Bos

Als je het veelzijdige Lelystadse Boer gebied echt wilt ontdekken, fiets dan deze prachtige route. Een rondrit waarbij de akkers en bossen elkaar afwisselen. Je fietst van Natuurpark Lelystad naar het Knarbos en het Larserbos. Onderweg valt er van alles te zien en te ontdekken. Vergeet niet om bij  de kraampjes bij de boerderijen heerlijke lokale producten in te slaan.

Lengte: ± 30 km

Conditie: Voornamelijk verharde, maar ook enkele onverharde wegen

Download hier de Boer en Bos route

Fietsroute: Knargebied - Harderbroek

In deze route maak je kennis met het afwisselende Flevolandse landschap. Een route waar akkers, bossen en natuurgebieden elkaar afwisselen. In dit gebied produceren Lelystadse boeren dagelijks het eten voor miljoenen mensen. Welkom in de Groentetuin van Europa!

Lengte: ± 40 km
Conditie: Voornamelijk verharde, maar ook enkele onverharde wegen

Download fietsroute Knargebied – Harderbroek

Fietsroute: Larserbos - Natuurpark Lelystad

Deze route voert je langs prachtige akkers en akkerranden naar het dorp dat er nooit kwam: Larsen. Sluit, als kers op de taart, deze route af met een fiets- of wandeltocht door Natuurpark Lelystad.

Lengte: ± 20-25 km
ConditieVoornamelijk verharde, maar ook enkele onverharde wegen

Download fietsroute Larserbos – Natuurpark Lelystad

Wandelroute: Knarbos - Wilgenreservaat

Een wandelroute door het Knarbos is een ware ontdekkingstocht. Dit bos, dat beheerd wordt door Het Flevo-Landschap,  bestaat uit 4 delen. Elk deel is anders en elk deel is prachtig.

Lengte: ± 17 km
ConditieVoornamelijk onverharde wegen

Download hier de wandelroute door het Knarbos en het Wilgenreservaat

Wandelroute: Flevohout

Deze wandelroute begint in Lelystad. Via het prachtige bos Flevohout, dat als buffer ligt tussen de A6 en de stad, kom je terecht in het boeren- buitengebied van Lelystad.
Wandelend net iets te ver? Pak dan de fiets, want deze mooie route mag je niet missen.

Lengte: ± 13 km
ConditieGoed begaanbare wandel-, fietspaden en boerenwegen.

Download hier de wandelroute Flevohout