Ontmoet je ons langs de tulpenroute?

Van 14 april tot en met 5 mei 2018 is iedereen weer van harte welkom om te genieten van velden vol prachtige tulpen, zover het oog reikt. Ontdek via De Tulpenroute het mooie buitengebied van Dronten, Lelystad en Zeewolde en doe mee aan de vele activiteiten langs de routes. Kom tot rust in de kleurrijke bloemenzee in de polder.

Bekijk hier hoe de tulpen bloeien op 20 april!

Lunchen tussen de koeien

De route door het buitengebied van Lelystad langs verschillende Lelystadse Boeren, waaronder de familie Brouwer en Janssen. Op de Grow Company, het zuivelbedrijf van Diana van Veelen (Vleetweg 4), kun je lunchen tussen de koeien. Met de heerlijke zuivel van haarzelf, lokaal brood van Zonnespelt (Rogier Scherpbier), sappen van fruitteler Nico Florissen, de beroemde kaas van Art van Wees en lokaal vlees.

Diana: “We gaan elke zaterdag en zondag van de Tulpenroute open + Koningsdag. Ik organiseer het samen met Poldervers en lekker. Zaterdag 21 april hebben we Vleesch en co te gast met Natuurburgers. Friet van Nicole, kroket van Ko-kalf, brood van Rogier, kaas van Ard en zuivel van mij. De gasten kunnen alles opeten aan picknicktafels op de voergang bij de koeien of in de tuin. De appelbomen staan bijna in bloei, dus dat wordt ook mooi!”

Bekijk hier de route van Lelystad

Bekijk hier het evenement op Facebook

Het thema van Tulpenroute Flevoland 2018 is 100 jaar Zuiderzeewet.  Dit jaar vieren we dat het 100 jaar geleden is dat de Zuiderzeewet is vastgesteld. De Zuiderzeewerken hebben ervoor gezorgd dat het Nederland van nu er ingrijpend anders uitziet dan het Nederland van 100 jaar geleden. De woeste Zuiderzee werd bedwongen, de Afsluitdijk en de  vorming van nieuw land door de inpoldering van de Wieringermeer, de  Noordoostpolder en Oostelijk en Zuidelijk Flevoland zijn hiervan zichtbare voorbeelden.

Tulpenroute Flevoland heeft een prachtig magazine samengesteld waarin je alles leest over de Tulpenroute en de geplande activiteiten.

 

 

 

Ander nieuws