De Lelystadse Oogstdag 2021: Kom jij een meter oogsten?

Op zaterdag 4 september kan je weer zelf oogsten bij de Lelystadse Boer. Ontdek waar voedsel vandaan komt, hoe de gewassen groeien en oogst jouw favoriete product, bijvoorbeeld pompoen, aardappelen, rode bieten, suikermais of boontjes (alles is biologisch). Het wordt een feest! Met je handen in de klei zelf een meter oogsten, dat is leuk en nog leerzaam ook!

Ideaal uitje voor het hele gezin

Zolang er nog niet gebouwd wordt op de akkers van het toekomstige Lelystad Airport Businesspark, verbouwen enkele Lelystadse boeren hier een aantal gewassen. Tijdens de Oogstdag geef je aan hoeveel meter van een gewas je graag wilt gaan oogsten. Dat bedoelen we met eten per meter. En dat mag je dus vervolgens zelf gaan doen. Samen met familie, vrienden of kinderen als leuk en leerzaam uitje, of om een heerlijke, verse voorraad aan te leggen voor thuis. Veel boeren zijn op de Oogstdag aanwezig om je te helpen en om te vertellen over de gewassen. Bovendien vinden zij het leuk om jullie aan het werk te zien!

Bekijk hier de ‘veelgestelde vragen en antwoorden’ en de prijslijst.

Een initiatief van de Lelystadse Boer

Stichting de Lelystadse Boer is een samenwerking van 115 boeren. Samen organiseren we deze Oogstdag maar we doen nog meer leuke dingen. We verkopen onze producten ook aan huis. Kijk maar eens op deze pagina om te zien bij welke boer je wat kunt halen.  Ook doen we het onderhoud en beheer van al het groen rondom het vliegveld, van gronden die bestemd zijn als bedrijventerrein, we willen duurzame energie leveren via zonnepanelen, organiseren boerderij educatie en nog veel meer.

Oogsten is een feest!

Patricia Hooiveld is één van de boerinnen uit het gebied die de oogstdag organiseert. “We zorgen dat het leuk is voor jong en oud en dat de prijzen heel vriendelijk zijn. Het moet een feestje worden. Als boeren vinden we het leuk om op deze manier in contact met consumenten te komen, om uit leggen waar vers voedsel vandaan komt en hoe uniek onze polder is. De oogsttijd is de mooiste tijd van het jaar. We vinden het leuk om stedelingen ook eens met de handen in de klei te zien en ze te laten voelen waar hun eten vandaan komt.”

Programma:

Zaterdag 4 september
10.00 uur – 16.00 uur

Locatie:

Het oogstterrein vind je in de hoek van de Larserweg en de Anthony Fokkerweg, aan de overkant van de nieuwe parkeerplaats en terminal van Lelystad Airport. 

Wat is er te doen?

  • Oogst je eigen eten per meter: pompoen, rode biet, aardappel, suikermaïs of boontjes (alles biologisch)
  • Gezellige boerenmarkt
  • Koffie, thee, limonade, polderfriet en boerenijs
  • Maak kennis met de boeren
  • Laat je inspireren over de herkomst van ons voedsel
  • Neem recepten mee voor thuis, zodat je ook na de oogstdag nog lang kunt genieten van jouw geoogste producten!

Coronamaatregelen

Vanwege de Coronamaatregelen mogen er max. 750 mensen tegelijk aanwezig zijn op het oogstterrein. Niks aan de hand, iedereen komt aan de beurt, want we oogsten de hele dag. We werken volgens het principe: als er iemand weggaat, mag de volgende naar binnen. Verder vragen we je uiteraard de 1,5 meter afstand te houden en er zijn desinfectiepunten aanwezig om je handen te ontsmetten.


Tip:

Wil je het jezelf wat makkelijker maken? Neem dan even een schep en/of handschoenen mee. Op de locatie zijn kruiwagens aanwezig om je oogst mee te vervoeren en handige netjes om je producten mee naar huis te nemen.

 

Ander nieuws