Lelystadse Oogstdag 2022:

zaterdag 3 september – 10:00 – 16:00 uur

Kom op zaterdag 3 september je handen uit de mouwen steken en zelf oogsten bij en met Lelystadse boeren tijdens de Lelystadse oogstdag. Dit jaar staan de akkers vol met biologische aardappels, uien, boontjes, rode bieten en pompoenen. Op het oogsterrein is ook een mini-streekmarkt en je kunt er terecht voor heerlijke polderfriet en boerenijs. Het evenement is gratis. Afrekenen gebeurt traditiegetrouw per meter eten dat je oogst.

Ideaal uitje voor het hele gezin

Zolang er nog niet gebouwd wordt op de akkers van het toekomstige Lelystad Airport Businesspark, verbouwen enkele Lelystadse boeren hier een aantal gewassen. Tijdens de Oogstdag geef je aan hoeveel meter van een gewas je graag wilt gaan oogsten. Dat bedoelen we met eten per meter. En dat mag je dus vervolgens zelf gaan doen. Samen met familie, vrienden of kinderen als leuk en leerzaam uitje, of om een heerlijke, verse voorraad aan te leggen voor thuis. Veel boeren zijn op de Oogstdag aanwezig om je te helpen en om te vertellen over de gewassen. Bovendien vinden zij het leuk om jullie aan het werk te zien!

Bekijk hier de ‘veelgestelde vragen en antwoorden’ en de prijslijst.

Proef het werk van De Lelystadse Boer

Stichting De Lelystadse Boer is een samenwerking van 115 boeren. Samen organiseren we deze Oogstdag en doen nog meer leuke dingen. We verkopen onze producten ook aan huis. Kijk maar eens op deze pagina om te zien bij welke boer je wat kunt halen. Ieder jaar trekt het evenement – weer of geen weer – meer dan duizend bezoekers en ook dit jaar hoopt de stichting vele stadsgenoten te mogen verwelkomen. Mensen die het werk van de boer letterlijk en figuurlijk komen proeven. Aan de inzet van vrijwilligers en de boeren zal het in ieder geval niet liggen. Er staan er tientallen klaar om je de weg te wijzen en te helpen met een mooie oogst.

Programma:

Zaterdag 3 september
10.00 uur – 16.00 uur

Locatie:

Het oogstterrein vind je in de hoek van de Larserweg en de Anthony Fokkerweg, aan de overkant van de nieuwe parkeerplaats en terminal van Lelystad Airport. 

Wat is er te doen?

  • Oogst je eigen eten per meter: pompoen, rode biet, aardappel, uien en boontjes (alles biologisch)
  • Gezellige boerenmarkt
  • Koffie, thee, limonade, polderfriet en boerenijs
  • Maak kennis met de boeren
  • Laat je inspireren over de herkomst van ons voedsel
  • Neem recepten mee voor thuis, zodat je ook na de oogstdag nog lang kunt genieten van jouw geoogste producten!

Tip:

Wil je het jezelf wat makkelijker maken? Neem dan even een schep en/of handschoenen mee. Op de locatie zijn kruiwagens aanwezig om je oogst mee te vervoeren en handige netjes om je producten mee naar huis te nemen.

 

Ander nieuws