Rabobanks’ Brasserie 2050 op akkers van de Lelystadse Boer
Rabobank Flevoland haalt de Brasserie 2050 naar Lelystad. Tussen de akkers van de Lelystadse Boer en op het terrein van Lelystad Airport Businesspark organiseert Rabobank in de week van 20 tot en met 24 mei in dit unieke pop-up restaurant verschillende bijeenkomsten rondom de voedselproblematiek.
De Brasserie werd vorig jaar op Lowlands geïntroduceerd als een nieuw horecaconcept waar men kennis kon maken met voedsel dat in 2050 op het bord zal liggen. Stefan Lohuis, directievoorzitter van Rabobank Flevoland, kreeg eind vorig jaar de kans om de Brasserie 2050 naar Flevoland te halen en greep deze met beide handen aan. Lohuis: ‘Ja, Brasserie 2050 moest natuurlijk naar Flevoland, we wonen hier immers in dé agrarische provincie. Hoe mooi is het als je op zo’n unieke locatie met klanten en andere belanghebbenden in gesprek kunt gaan over regionale issues in de gehele voedselketen; van bodem tot bord. ’
De week start met een Food Forward bijeenkomst op maandag 20 mei. Lohuis vertelt: ‘Food & Agri-ondernemers vanuit de gehele voedselketen, overheden, onderzoekers, consumenten en Rabobankmedewerkers komen bijeen in onze Brasserie 2050. Om gezamenlijk stappen te zetten waarmee toekomstige uitdagingen kunnen worden getackeld. Vertrekpunt hierbij is de uitkomst van de regioscan die Rabobank uitvoerde voor deze regio op het gebied van Food & Agri. Het is de intentie om vanuit die serie bijeenkomsten een interdisciplinaire groep te vormen die hun oplossing in een paar maanden verder uitwerkt, met ondersteuning vanuit Rabobank.‘
Rabobank gaat niet alleen in gesprek met lokale ondernemers, maar organiseert ook bijeenkomsten voor haar leden en jongere klanten. Lohuis licht toe: ‘Door het organiseren van smaaklessen, het houden van dialoogsessies, en zelfs met kunst, hopen we de bewustwording rondom dit probleem te vergroten, bij jong en oud. Het voedselvraagstuk speelt niet alleen wereldwijd, maar ook dichtbij huis hier in Flevoland. En er zijn snel oplossingen nodig. Met deze Brasserie 2050 week willen we het bewustzijn vergroten, daarbij zou het mooi zijn als we gezamenlijk een aantal versnellingen kunnen inzetten op duurzame of toekomstbestendige voedseloplossingen.‘
Meer informatie over de regioscan en Food Forward is te vinden op www.rabobank.com/foodforward
Het programma
maandag 20 mei (middag) – Agri Talk akkerbouw
maandag 20 mei (avond) – Food Forward Track
dinsdag 21 mei (middag) – Jongeren Food Forward
woensdag 22 mei – Ledendag
vrijdag 24 mei (ochtend) – Jeugd Food Forward
vrijdag 24 mei (middag) – Bijeenkomst ‘Duurzaam beleggen’