Commerciële en operationele kartrekker gezocht

De Stichting De Lelystadse Boer ontwikkelt een professioneel streekmerk. We zoeken een commerciële kartrekker en operationele bedrijfsleider. Je houdt ervan om te denken in kansen, bent praktisch ingesteld en deelt de mentaliteit van de boeren waarmee en waarvoor je werkt: ondernemen en aanpakken.

De afgelopen anderhalf jaar hebben we een voorzichtige start gemaakt met het leveren van lokaal voedsel. Mensen uit Lelystad kunnen eten van de boer uit hun buurt. Per januari 2019 willen we onze dienstverlening uitbreiden, zodat het voor meer Lelystedelingen mogelijk wordt om te eten uit de ‘groentetuin van Europa’ en we beter aansluiten bij de wensen van zakelijke klanten, zoals zorginstellingen, cateraars en horeca. Met het vooruitzicht om vanaf 2020 ook de horeca van Lelystad Airport te beleveren.

 

Commerciële kartrekker, man/vrouw voor het streekmerk

 

We zien veel kansen om onze producten te gaan leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Wat we daarvoor nodig hebben is een accountmanager die handel binnenhaalt. Je hebt een commerciële instelling en bij voorkeur een goed netwerk. Het gaat om functie waarbij je jouw eigen succes creëert. De Lelystadse Boer biedt een podium, waarop jij jouw eigen onderneming tot bloei laat komen.

De commercieel kartrekker maakt de operatie financieel rendabel, is de schakel tussen leveranciers en afnemers, is eindverantwoordelijk en legt verantwoording aan het bestuur van de Stichting af. Als je uit het Lelystadse Boer-gebied komt is dat een pré.

Taken:

 • Legt contacten met nieuwe afnemers, maakt het aanbod van De Lelystadse Boer bekend en sluit contracten af
 • Bepaalt en ontwikkelt het assortiment naar de wensen van de klant en de (seizoens-) mogelijkheden van de boeren.
 • Ontwikkelt het eerste jaar 10 icoonproducten (bewerkte producten) van het streekmerk en introduceert deze in de markt.
 • Onderhoudt contact met afnemers (incl. bezoeken met boer) en biedt waar wenselijk additionele service aan afnemers
 • Maakt sluitende contracten met leveranciers, incl. bepalen kaders voor prijsstelling producten en afspraken met leveranciers
 • Is eindverantwoordelijk voor het leveren van goede kwaliteit producten
 • Handelt klachten af en is verantwoordelijk voor een goed lopende administratie
 • Beantwoordt de Helpdesk/Chat

 

Wij bieden:
Flexibele werkomgeving met positief meewerkende en -denkende collega’s
De Lelystadse Boer betaalt een basisvergoeding voor de opstart van de onderneming. Op basis van een prestatiebeloning wordt deze aangevuld; naarmate de onderneming meer omzet heeft, word je meer beloond.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met: Anne Marie van Raalten-Ligtenberg (a.vanraalten@delelystadseboer.nl) of Emma Doeksen (e.doeksen@deleleystadseboer.nl).

 

Operationele bedrijfsleider, man/vrouw voor het streekmerk

 

Ons streekmerk is een organisatie in wording en daar hebben we een operationele kartrekker voor nodig. Een bedrijfsleider, die werkt aan de efficiëntie van het distributiepunt, met een scherp oog voor kwaliteit, een goed gevoel bij consumenten, zakelijke klanten en boeren. Iemand die de leiding pakt! Het gaat om een functie voor +/- 16 uur per week. Het begint met een pioniersperiode, waarna het een vastere functie wordt.

De operationeel manager zorgt voor opslag, distributie en logistieke proces van de voedselketen (van leverancier tot afnemer), is eindverantwoordelijk en legt verantwoording aan de commerciële man/vrouw van het streekmerk af. Als je uit het Lelystadse Boer-gebied komt is dat een pré.

Taken:

 • Inrichting distributielokaal (inrichtingsplan+aanschaf/huur) en ontwerp werkprocessen
 • Bewaakt goede uitvoer werkprocessen opslag en distributie, incl. voorraadadministratie
 • Verzorgt het transport (auto + chauffeur) van de producten, geeft sturing aan de chauffeur of is zelf chauffeur
 • Bewaakt de kwaliteit van de producten in lijn met Nederlandse wetgeving (voedsel en warenwet)
 • Handelt in nauw overleg met de commerciële manager
 • Werkt het plan voor huis-aan-huis bezorging uit
 • Ontwikkelt een werkwijze voor toelevering producten van de boeren inclusief afspraken over de voorraad in relatie tot de verschillende productcategorieën (droogwaren, koel, diepvries)

 

Wij bieden:
Flexibele werkomgeving met positief meewerkende en -denkende collega’s
De Lelystadse Boer betaalt een marktconforme vergoeding voor de opstart van de onderneming, met vooruitzicht op een vast contract.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met: Anne Marie van Raalten-Ligtenberg (a.vanraalten@delelystadseboer.nl) of Emma Doeksen (e.doeksen@deleleystadseboer.nl).

Ander nieuws