De Lelystadse Boer bestaat 5 jaar

…en trakteert de burgemeester en basisscholen op appelbomen

Burgemeester Baltus van Lelystad ontvangt appelboom uit handen van Nico Florissen van De Lelystadse Boer – fotostudio Wierd

Stichting De Lelystadse Boer bestaat vijf jaar en trakteert iedere Lelystadse bassischool op een appelboom. De eerste appelboom werd echter uitgereikt aan burgemeester Baltus. 

De burgemeester zei trots te zijn op De Lelystadse Boer en prees de boeren voor hun flexibiliteit en creativiteit in de afgelopen jaren. Na de overhandiging aan de burgemeester trokken bestuursleden van de stichting vandaag de stad in om elke basisschool een appelboom te schenken. Dat begon vanmorgen bij basisschool Laetare, samen met wethouder Van Noort. De bomen en boeren werden ook op de andere basisscholen met veel enthousiasme ontvangen.

Verbinding stad en platteland

Met deze “traktatie” wil De Lelystadse Boer de relatie verstevigen die wij in de afgelopen vijf jaar met de stad hebben opgebouwd. Een van de doelstellingen van onze stichting is om verbindingen te leggen tussen de stad en het platteland en Lelystedelingen meer bewust te maken van het bijzondere gebied aan de andere kant van A6 dat ook wel bekend staat als de groentetuin van Europa. Wij organiseren daarvoor diverse activiteiten en brachten eerder dit jaar het gratis magazine #goedboeren uit met daarin recepten van lokale producten, wandel- en fietsroutes en verhalen van boeren uit en over het gebied. 

De Lelystadse Boer

De Lelystadse Boer is een stichting met 115 aangesloten boeren. Samen beheren wij een gebied van ruim 7.000 voetbalvelden groot. Ontstaan om naast de lasten ook de vruchten te plukken van Lelystad Airport. Tegenwoordig is De Lelystadse Boer uitgegroeid tot een paraplumerk van nagenoeg alles wat zich in het buitengebied van Lelystad (op agrarisch vlak) afspeelt. Lelystadse boeren helpen met het onderhoud van het vliegveld, werken samen met buren en andere betrokken uit het gebied op het vlak van duurzaamheid, verzorgen boerderijeducatie middels boerderijbezoeken, oogstdagen en boer-in-de-klas programma’s en zijn de rentmeesters van het gebied waar wij werken, wonen en dromen najagen.

Ander nieuws