Een heerlijk recept voor pompoensoep van Boer Kok

Begin deze maand stonden we met een promotiestand in de wijken waar je als deelnemer van PuurDichtbij onze verse producten af kunt halen. Gerhard Flantua hielp ons daarbij, beter bekend als boer Kok.

Misschien was u één van degenen die zijn pompoensoep heeft geproefd. Het viel goed in de smaak. Gerhard beloofde zijn recept te delen; bij deze!

Lelystadse Boeren-pompoenensoep

Ingrediënten soep:

– 1 kleine handpompoen (schieman) – 3 el koolzaadolie
– 3 cm gemberwortel, geschild
– 2 tenen polder-knoflook, gepeld
– 1 limoen, schoongeboend
– 11⁄2 liter groentebouillon
– Volle boeren Brouwer-yoghurt

Ingrediënten wortelenloof-pesto:

– Handvol wortelenloof
– 2 el geraspte boeren meshanger kaas (oud) – 1 el pistache noten
– Koolzaadolie
– Zout

Bereiden:

Snijd de pompoen in kleine blokjes (met schil). Verhit de koolzaadolie zachtjes in een grote soeppan. Rasp de gember, knoflook en de schil van de limoen boven de pan en fruit op een zacht vuur het geheel 1 minuut. Voeg de gesneden pompoen toe en laat 5 minuten door fruiten. Schenk de bouillon in de pan en laat 10 minuutjes zachtjes doorkoken tot de pompoen gaar is. Pureer de met een staafmixer of in de blender.

Dan de pompacho-variant. Pluk het loof van de wortelen. Doe deze in een vijzel of keukenmachine. Voeg hier de kaas, pistache noten en zout aan toe en mix dit met elkaar. Voeg vervolgens de koolzaadolie toe zodat het geheel op een pesto gaat lijken. Voeg voor het serveren wat volle brouwer- yoghurt en de pesto toe aan de soep.

 

Ook kraakvers eten van de boer uit je buurt? Download de app en bestel!

https://puurdichtbij.nl/download

Ander nieuws