Heerlijke en geslaagde oogstdag

Ongeveer 1000 mensen trokken zaterdag de stoute schoenen aan (want laarzen waren met het pracjhtigenazomerweer niet nodig) om bij De Lelystadse Boer te oogsten. Mede door deze enthousiaste bezoekers kijkt de organisatie tevreden terug op een geslaagde Lelystadse Oogstdag.

Dit jaar stonden er sperziebonen, aardappels, rode bieten, suikermaïs en pompoenen op het menu. Het oogstterrein liep in de ochtend al vrij snel vol met volwassenen, kinderen, scheppen, rieken en kruiwagens. Dit jaar kon de Oogstdag gelukkig weer doorgaan en dat was goed te merken aan de opkomst én de sfeer. Het langverwachte zomerweer zorgde ervoor dat vele stadsgenoten kwamen buitenspelen in de Flevolandse buitenlucht. Ook de boeren en de vrijwilligers genoten volop. Vol enthousiasme hielpen ze de bezoekers mee met oogsten en vertelden ondertussen het verhaal van de groenten en het leven als boer. 

Dit is een van de redenen waarom Stichting De Lelystadse Boer, bestaande uit 115 boeren die rondom Lelystad Airport wonen, het oogstevenement organiseert: verbinding maken tussen de stad en het platteland en om, met name kinderen, te leren waar hun eten vandaan komt. Op de oogstdag worden daarbij alle zintuigen aangesproken, waardoor de boodschap extra goed overkomt.

Ander nieuws