Herfstsmaken direct van de boer dankzij voedselplatform Eten van de Lelystadse Boer

Astrid, van Hoeve Vredeveld, is één van de boeren die aangesloten is op het voedselplatform

Heerlijke pompoensoep, oma’s appeltaart of een stoofpotje: in de herfst is het genieten geblazen voor de lekkerbekken. De Lelystadse Boer wil het de hobbykoks- en bakkers van alle leeftijden dit seizoen nog makkelijker maken om kraakverse, lokale producten rechtstreeks bij de boer te kopen. Van eieren tot pompoenen en van vlees tot appels. Daarom lanceren wij deze week een ‘voedselplatform’.

Het voedselplatform, een interactieve webpagina, is gemaakt in samenwerking met boerderijwinkels- en stalletjes in het buitengebied van Lelystad. Het biedt bezoekers de mogelijkheid een boodschappenlijstje aan te maken en zo te zien waar en wanneer ze deze producten rechtstreeks van de boer kunnen kopen. Hiermee hopen de initiatiefnemers van Eten van de Lelystadse Boer bezoekers te stimuleren erop uit te gaan in het buitengebied met een zelfgekozen wandel-, fiets- of autoroute.

“Wat is er nu leuker dan er eerst lekker met z’n allen op uit te gaan om verse ingrediënten in te slaan en vervolgens de keuken in te duiken?”, aldus Astrid van Hoeve Vredeveld. De zorgboerderij aan de Zeeasterweg is één van de leveranciers die aangesloten zijn op het platform.

Ontworpen voor mobiel
Het platform is speciaal gebouwd voor gebruik op de mobiele telefoon. “Op de laptop of tablet kun je de pagina ook bezoeken”, vertelt Karin van Polderknoflook en Polderkip, “maar we hebben gekozen voor een optimale gebruikerservaring op de telefoon, omdat we de mensen juist op weg willen krijgen. Je neemt nou eenmaal niet zo’n groot apparaat mee als je even een rondje buitengebied doet”.

Naast eerdergenoemde leveranciers zijn ook Maatschap Florissen, Knook Bio Eieren, Saalland en Wiersema op het platform aangesloten.

Bezoek
Ga jij er mee op uit deze herfst(vakantie)? Bezoek www.etenvandelelystadseboer.nl en zie waar jouw favoriete producten verkocht worden. Liever een papieren overzichtskaartje van alle aanbieders? Die vind je hier. Let op: Boerkok is inmiddels helaas gesloten.

Tip: combineer jouw rondje langs de leveranciers met een bezoek aan onze mobiele uitkijkstoel!

Ander nieuws