Kom je ook oogsten op 7 september?

Met je handen in de klei zelf een meter oogsten, dat is leuk en nog leerzaam ook. Het kan op zaterdag 7 september tussen 10.00 en 16.00 uur bij de Lelystadse Boer. Het oogstterrein ligt dit jaar in de hoek van de Larserweg en de Anthony Fokkerweg.

Vorig jaar deden maar liefst 1200 mensen uit Lelystad mee aan de Lelystadse Oogstdag.

Zolang er nog niet gebouwd wordt op de akkers van het toekomstige Lelystad Airport Businesspark, verbouwen enkele Lelystadse boeren hier een aantal gewassen. Tijdens de Oogstdag kan men aangeven hoeveel meter van een gewas men graag wil gaan oogsten. Samen met familie, vrienden of kinderen als leuk en leerzaam uitje, of om een heerlijke, verse voorraad aan te leggen voor thuis. Veel boeren zijn op de Oogstdag aanwezig om te helpen en om te vertellen over de gewassen.

Volop gezelligheid

Wie klaar is met oogsten, kan even rondneuzen op de gezellige boerenmarkt of genieten van koffie, thee, limonade, verse polderfriet, boerenijs en vertier voor de kinderen. Bij vertrek krijgt men handige bewaartips en recepten mee voor thuis zodat men ook na de Oogstdag nog lang kan genieten van de geoogste producten.

De Oogstdag is een initiatief van stichting De Lelystadse Boer, een samenwerking van 70 boeren. De stichting heeft ook een eigen streekmerk ‘Eten van de Lelystadse Boer’, waarbij men via de webshop www.etenvandelelystadseboer.nl eten kan bestellen van de boer uit de buurt. De Lelystadse Boer doet onderhoud en beheer van al het groen rondom het vliegveld, en van gronden die bestemd zijn als bedrijventerrein.

Kijk voor meer informatie op: lelystadseboer.nl/oogst

Ander nieuws