Lelystadse Boerenlunch: groot succes en prachtige plaatjes

Afgelopen weekend organiseerden vier Lelystadse Boeren een lunch voor vrijwilligers uit Lelystad op de kavel. Honderd mensen genoten van lokale producten, het verhaal van de boeren, het mooie weer en elkaar.

De Lelystads Boer organiseerde de lunches met het idee om hardwerkende vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Zo waren er onder meer mensen van het Rode Kruis, de Bataviawerf, Woonzorg Flevoland en de voedselbank. “Het was lekker én gezellig”, gaf een van de bezoekers aan. Gert Kolstee, een actief promotor van het buitengebied, was ook aanwezig. “Waardevol ook om aan te geven dat ik van meerderen de reactie kreeg dat het eigenlijk verbazingwekkend is dat zoveel mensen op zoveel verschillende manieren in de samenleving zich inzetten voor de medemens die met een belemmering het leven door moeten.
Mensen hebben het ook zeer gewaardeerd dat er speciaal aan hun is gedacht!”

Ellen van Helden organiseerde één van de lunches, op de boerderij die haar vriend deze zomer van zijn ouders overneemt. Onderstaande foto’s werden door Anita Westers bij haar genomen. “Het waren heel enthousiaste mensen, het was erg leuk om te doen.” De bezoekers kregen onder andere zelfgemaakte soep, yoghurt en taart uit het gebied van de Lelystadse Boer.

De andere drie lunches vonden plaats bij de boeren Schieman, Hoekstra en Jansen. Sonja Jansen werd vooral door magazine Boerderij geïnterviewd. “Hoezo dagenlang schoffelen?”

Ander nieuws