Nieuw maisdoolhof Lelystadse Boer geopend in Lelystad

Linksaf, rechtsaf, rechtdoor… of toch terug? Een grote groep kinderen uit Lelystad bezocht donderdag 7 september als eerste het nieuwe maisdoolhof van De Lelystadse Boer. Op het eindpunt in het midden werden zij voor hun speuren beloond met een toren van strobalen om lekker in te spelen.  

Vorig jaar werd het eerste maisdoolhof onthuld en dat bleek een doorslaand succes. De organisatie hoefde daarom niet lang na te denken over een opvolging. Emma Doeksen van De Lelystadse Boer: “Het is ontzettend leuk om zo stad en platteland samen te brengen. Niet alleen jong en oud uit de buurt, maar ook van verderaf kwamen hier vorig jaar speciaal naartoe om heerlijk door het doolhof te dwalen en lekker te ravotten. Sommige kinderen waren er hier zelfs elke dag te vinden! Dit jaar verwachten we nog meer mensen te verwelkomen.”

Opening door studenten

Het maisdoolhof werd donderdag om 14:15 uur officieel geopend door de vier studenten van het MBO College Lelystad die betrokken waren bij het ontwerpen en inmaaien van het doolhof. Charley, Bram, Jelani en Jop ontwierpen eerst elk een eigen doolhof, waarna de ideeën naast elkaar gelegd werden en een gezamenlijk ontwerp ontstond. Ze vonden het ‘fijn om met zo’n leuke opdracht het vak Duurzaamheid te halen’.

Tijdens de opening werd al snel duidelijk dat ook dit maisdoolhof weer een ware sensatie is. Niet alleen biedt het vermaak en avontuur voor de kleintjes, ook de (groot)ouders beleven er veel plezier. Kortom: een leuk uitje voor het hele gezin!

Kom je ook (ver)dwalen?

Het maisdoolhof van De Lelystadse Boer ligt naast volkstuinencomplex het Gelderse Hout, tussen de Horst en de Beukenhof. Toegang tot het doolhof is gratis. Tot wanneer het maisdoolhof precies open is, hangt af van de weersomstandigheden en de staat van de mais. Houd voor actuele informatie onze website en social media in de gaten!

Ander nieuws