Nieuw recept van boer Kok: perentaartjes!

Zo nu en dan deelt Lelystadse Boer Kok een recept met ons. Deze keer: Florissen Flevo Perentaartjes. Lekker van de peren van boer Nico Florissen dus.

CONFERENCE PEREN

  • 3 stevige peren
  • 150 g suiker
  • 1,5 liter water
  • snuifje kaneel
  • 1 kruidnagel

 

  1. Breng het water met de suiker, kaneel en kruidnagel aan de kook.
  2. Schil de peren en voeg ze toe aan het pocheervocht.
  3. Laat de peren ca. 25 minuten pocheren (pocheren = juist tegen het kookpunt aan).
  4. De peren zijn gaar als ze makkelijk van een mes afglijden.
  5. Haal de peren voorzichtig uit de pot met een schuimspaan en laat ze afkoelen in een vergiet.
  6. Je kan de peren bewaren in het afgekoelde vocht.

 

1-2-3 DEEG

  • 300 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 100 gram witte basterd
  • Snufje zout
  • 1 ei

 

FRANGIPANNE

  • 100 gram boter
  • 500 gram amandelspijs
  • 125 gram ei

 

Verwarm de oven voor op 190 ºC.

Meng voor het deeg de aangegeven ingrediënten tot een soepel deeg. Rol het deeg tot een bal verpakt in plastic folie en laat in de koelkast circa 30 minuten rusten. Rol het deeg circa 1 cm dik uit en bekleed er vormpjes mee.

Sla voor de frangipane de boter luchtig, voeg het spijs toe en draai glad. Voeg nu het ei toe en draai nog even stevig door. Spuit de frangipane in de met deeg beklede vormpjes tot iets van de rand , Snijd de peer  8 gelijke stukken (langwerpig)  en verdeel over de taartjes. Bak de taartjes  circa 25 minuten gaar af 190 Gr.

Voor gelei, breng abrikozenjam met het water, tegen de kook. en bestrijk met een kwastje de peren.

 

Bestel jij al eten van de boer uit je buurt? Download de app via puurdichtbij.nl/download en kijk waar je je bestelling kan afhalen: puurdichtbij.nl/afhaalopties 

Ander nieuws