Nieuwe app laat Lelystedelingen eten van de boer uit de buurt

De Lelystadse Boer lanceert deze week de app waarmee je eten bestelt van de boer uit je buurt. Zo’n twintig boeren bieden hun verse producten via één kanaal aan, waardoor direct eten van de boer uit je eigen buurt mogelijk is geworden.

Het is mogelijk om verse groente, fruit, aardappelen, vlees, brood en meer te bestellen bij een boer naar keuze. De bestelling is op een vast moment in de week af te halen op een centrale plek in de wijken Lelystad Haven, Havendiep, Kustwijk en Waterwijk – Landerijen. ‘We starten in eerste instantie in deze vier wijken en zijn van plan om later in heel Lelystad aanwezig te zijn’, zegt Laura Milatz namens De Lelystadse Boer.

Zowel de gemeente Lelystad als de provincie Flevoland steunen het initiatief. De afhaalkar doet wekelijks het gemeente- en provinciehuis aan en ook het bedrijventerrein bij Lelystad Airport.

De app PuurDichtbij draait al enkele jaren in een opstartfase in onder andere Putten en Harderwijk. De Lelystadse Boer haalt de app nu naar Lelystad. Deze groep van 70 boeren uit het buitengebied van Lelystad beboert samen meer dan 8.000 voetbalvelden aan oppervlakte, op grond dat bekend staat als de meest vruchtbare van Europa.

‘Het is onze missie om boeren en stedelingen dichter bij elkaar te brengen. En voedsel is hetgeen wat ons verbindt. Het is voor ons boeren veel leuker om direct te leveren aan mensen in plaats van het altijd in de bulk af te zetten. Deelnemers hebben direct contact met de boer waarvan ze eten en dat is erg leuk. Het is bovendien veel duurzamer en verser. Veelal worden producten op dezelfde dag geoogst, geplukt en afgeleverd’.

Deelnemers van de app bepalen zelf wat en van wie ze willen bestellen en zitten nergens aan vast. Het voedsel komt van boeren uit de buurt van Lelystad, in een straal van maximaal 35 kilometer. Bestellen kan zowel via de website PuurDichtbij als via de app PuurDichtbij die is te downloaden in de App Store en Google Play.

Iedere maandag zijn we aanwezig bij het Provinciehuis, in Waterwijk-Landerijen en bij Lelystad Airport. Ieder dinsdag zijn we in Lelystad Haven, Havendiep, Kustwijk en bij het gemeentehuis. Bekijk hier de exacte afhaaltijden.

Ander nieuws