De officiële presentatie, een mooie dag

De officiële presentatie van De Lelystadse Boer op 14 december was een geweldig succes. Een volle zaal, of eigenlijk, een volle schuur. Bij boer Stuyt aan de Eendenweg keken de genodigden uit op de uienoogst van dit jaar, terwijl men genoot van een lunch van lokale producten van De Lelystadse Boer, bereid door Flantuas.

De Lelystadse Boer tekende een intentieverklaring tot samenwerking met Lelystad Airport, Provincie Flevoland, Gemeente Lelystad en Lelystad Airport Businesspark (LAB), vertegenwoordigd door Erik Lagerweij (directeur Lelystad Airport), gedeputeerde Jaap Lodders, wethouders Jop Fackeldey en Elly van Wageningen en Rob Verhoeff (directeur OMALA/LAB). Allen hadden mooie woorden over voor het initiatief.

En ondertussen is de blik alweer naar voren gericht. Verschillende werkgroepen uit het gebied zijn projectvoorstellen concreet aan het uitwerken. Voorzitter Rob ter Haar: “We gaan in 2017 al gronden rondom het vliegveld duurzaam beheren. Er is een groep boeren ontzettend actief bezig om gezond, lokaal voedsel te gaan leveren aan horeca, bedrijven, inwoners van Lelystad en zodra het nieuwe vliegveld er is, aan de reizigers. Grofweg richten we ons op drie zaken: we willen hofleverancier zijn voor de regio, ons als rentmeester van het gebied inzetten en we staan voor duurzaam beheer van de omgeving.”

Foto’s Wierd Massink:

 

 

Ander nieuws