Oogstdag 2019: veelgestelde vragen & prijslijst

Op zaterdag 7 september kan je weer zelf oogsten bij de Lelystadse Boer. Ontdek waar voedsel vandaan komt, hoe de gewassen groeien en oogst jouw favoriete product, bijvoorbeeld pompoen, aardappelen, rode bieten, suikermais of uien (alles is biologisch). Het wordt een feest, net als vorig jaar! Toen kwamen maar liefst 1200 mensen uit Lelystad oogsten. Met je handen in de klei zelf een meter oogsten, dat is leuk en nog leerzaam ook! 

Je leest er hier meer over: https://delelystadseboer.nl/oogst/ en je kan ons event op Facebook volgen voor de meest actuele informatie.

Lees hieronder de ‘Veelgestelde vragen’. Heb je nog meer vragen? Stel ze dan gerust hier of via de mail.

 

Moet je entree betalen?

Nee, we vragen geen entree!

Moet ik gereedschap meenemen?

Je handen, dat is eigenlijk genoeg. Een schep kan wel handig zijn natuurlijk. We hebben een aantal kruiwagens, zodat je je groentes makkelijk bij de auto kan brengen. Maar het kan zijn dat alle kruiwagens bezet zijn. Dus zelf iets meenemen om het in te kunnen vervoeren, zoals shoppers of kratten, is een goed idee.

Kan je met pin betalen?

Ja! Contant mag ook natuurlijk.

Hoe zit het met parkeren?

Het oogstterrein vind je in de hoek van de Larserweg en de Anthony Fokkerweg, aan de overkant van de nieuwe parkeerplaats en terminal van Lelystad Airport. Hier is voldoende parkeergelegenheid.

Waarom doen jullie dit?

Patricia Hooiveld is één van de boerinnen uit het gebied die de oogstdag organiseert. Zei zegt: “We zorgen dat het leuk is voor jong en oud en dat de prijzen heel vriendelijk zijn. Het moet een feestje worden. Als boeren vinden we het leuk om op deze manier in contact met consumenten te komen, om uit leggen waar vers voedsel vandaan komt en hoe uniek onze polder is. De oogsttijd is de mooiste tijd van het jaar. We vinden het leuk om stedelingen ook eens met de handen in de klei te zien en ze te laten voelen waar hun eten vandaan komt.”

Komen er meer oogstdagen?

Dit is de tweede keer dat we de oogstdag organiseren. De eerste editie was een groot succes en dat smaakte natuurlijk naar meer. Daarom breiden we het evenement nu uit en organiseren we op vrijdag 6 september 2019 een speciale oogstdag voor 500 kinderen van verschillende basisscholen uit Lelystad. Leuk en leerzaam!  Op zaterdag 7 september is de oogstdag  toegankelijk voor iedereen! Na deze tweede editie gaan we kijken hoe het is verlopen en of we deze dag volgend jaar weer gaan herhalen. Dat hangt natuurlijk grotendeels af van jullie enthousiasme !

Over de prijzen

We houden de prijzen sympathiek, iedereen moet een meter kunnen oogsten. Je betaalt op de oogstdag minder dan je gewend bent in de winkel voor je (biologische) groenten. En je hebt het nu verser dan vers én voor even ervaren hoe leuk het is om te oogsten.

Prijslijst 2019

Aardappelen

2,5 meter: € 6,50

Uien

1 meter: € 5,00

Rode bieten

0,5 meter: € 3,00

Pompoen

2 stuks: € 3,50

Suikermais

2 kolven: € 1,50

 

Ander nieuws