Lelystadse Oogstdag op 26 augustus 2023

Op zaterdag 26 augustus kun je weer zelf komen oogsten bij de Lelystadse Boer. Ontdek waar voedsel vandaan komt, hoe de gewassen groeien en oogst jouw favoriete biologische product! We hebben pompoenen, aardappelen, rode bieten, uien en aardappelen. Allemaal prachtige, lokale producten die je zo met je handen uit de klei haalt. 

Vorig jaar kwamen er maar liefst 1.200 mensen op de Lelystadse Oogstdag af, dus we verwachten ook nu weer een gezellig drukke dag.

Beleef de Lelystadse Oogstdag!

  • Oogst jouw favoriete voedsel per meter voor een vriendelijke prijs
  • Kom even bij van het harde werken op de gezellige boerenmarkt
  • Geniet van koffie, thee, limonade, verse polderfriet of boerenijs
  • Maak kennis met de Lelystadse boeren, laat je inspireren en leer meer over de herkomst van ons voedsel
  • Neem bewaartips en recepten mee voor  thuis  zodat je ook na de Oogstdag nog lang kunt genieten van jouw geoogste producten!

Oogstdag voor schoolkinderen
Op zaterdag 26 augustus is iedereen van harte welkom. Traditiegetrouw is er ook weer een dag geprikt waarop schoolkinderen uit Lelystad komen om onder begeleiding van enthousiaste senuiren een voorraad voor thuis of op school te oogsten. In verband met het oogstseizoen en de zomervakantie vindt deze dag dit jaar voor het eerst twee weken later plaats, op vrijdag 8 september

De oogstdagen vinden plaats op de akkers die tussen vliegveld Lelystad Airport en bedrijventerrein Lelystad Airport Businesspark liggen.

Tip 1: Wil je het jezelf wat makkelijker maken? Neem dan een schep en/ of handschoenen mee. Op de locatie zijn kruiwagens aanwezig om jouw oogst mee te vervoeren en handige netjes om de oogst mee naar huis te nemen.

Tip 2: Houd onze social media kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van (informatie rondom) de komende Lelystadse Oogstdagen!

Benieuwd naar wat je kunt verwachten? Bekijk onderstaande video en foto’s voor een impressie.

Ander nieuws