Lokaal, gezond voedsel in de terminal

Vele miljoenen toeristen vliegen straks vanuit de groentetuin van Europa. Hoe mooi is het als zij deze kraakverse producten geserveerd krijgen in de restaurants?

Je bent ingecheckt en heb nog 40 minuten over voordat je vlucht je naar je vakantiebestemming brengt. Nog even wat eten? Wacht dat je van een frietje dat nog geen paar honderd meter verderop heeft gegroeid, is geoogst en bewerkt? Of een lokale appeltaart, een smoothie van alleen maar lokale groenten en fruit? Het kan gewoon, want het groeit allemaal op een steenworp afstand van Lelystad Airport.

En voor als je terugkomt van vakantie hebben we een foodbox bedacht. Een doos of kistje met precies de producten die je niet meer in je koelkast hebt liggen. Hoef je niet direct weer boodschappen te doen en kun je thuis rustig bijkomen van je vakantie.

Het is niet alleen lekker. Het is duurzaam, het is leuk en het is een goed verhaal. Dit hebben we uitgewerkt in een Food Concept. We verwachten dat we in de loop van 2019 tot afspraken kunnen komen met Lelystad Airport en horeca-ondernemers.

 

Lokaal eten

Andere projecten

Boerderij Educatie

We ontvangen met regelmaat schoolkinderen. Die paar uur op de boerderij vliegen om! Zij leren en ervaren waar hun voedsel vandaan komt.

Boer zoekt burger

Het contact met tussen stad en land is ons veel waard. Het is goed voor het maatschappelijke draagvlak voor de agrisector, het bovendien erg leuk.