Boerderij Educatie

We ontvangen met regelmaat schoolkinderen. Die paar uur op de boerderij vliegen om! Er is zoveel te doen en zoveel te beleven.

Het is belangrijk dat kinderen in contact zijn met de boerderij. Hier komt hun eten vandaan. En veel kinderen (ook veel volwassenen trouwens!) verbazen zich over wat er allemaal gebeurt buiten de stad. Ze mogen trots zijn op Lelystad.

Bewustwording over waar je eten vandaan komt helpt je om bewust met eten om te gaan. Gezond en duurzaam. Weten wat een boer allemaal doet om het eten van het land op je bord te krijgen, helpt kinderen bovendien om zich een goed en gezond beeld van de landbouw te ontwikkelen. Zo past een bezoek van een schoolklas aan een boerderij naadloos is allerlei projecten die te maken hebben met gezondheid, duurzaamheid, voedsel, maar ook Lelystad, de polder en de geschiedenis van dit bijzondere gebied op de bodem van de zee.

Om kinderen nog beter te kunnen voorlichten participeren we in het project Boerderij Educatie. Dat is een platform waarbij getrainde boeren en boerinnen educatieve rondleidingen op boerderijen geven. Ruim tien boerderijen zetten hun deuren open voor boerderijeducatie.

Meer lezen, informatie opvragen of je schoolklas aanmelden? Ga dan naar https://delelystadseboer.nl/bezoek/ 

 


Maatschappelijk

Andere projecten