Tweede editie magazine #GOEDBOEREN uitgebracht

Na een succesvolle eerste editie van het magazine #GOEDBOEREN van De Lelystadse Boer, is nu een waardig opvolger verschenen. De tweede editie staat vol verhalen, weetjes, recepten en wandel- en fietsroutes en is voorzien van prachtige foto’s uit (de omgeving van) ‘de groentetuin van Nederland’. Woensdagavond werden de eerste exemplaren overhandigd aan leden van de Provinciale Staten.

Commissaris van de Koning Leen Verbeek (rechts) neemt het eerste exemplaar van het magazine in ontvangst.

Het magazine is een initiatief van De Lelystadse Boer, een stichting waar inmiddels 115 boeren die rondom Lelystad Airport wonen, deel van uitmaken.

Voorzitter Nico Florissen: ‘Op de vorige editie kregen we zoveel mooie reacties. Van mensen uit de buurt, maar ook van bezoekers die kwamen genieten van al het moois dat Lelystad en de omgeving te bieden heeft. Het eerste magazine brachten we uit met als doel om te laten zien wat wij allemaal in huis hebben, maar ook om de trots van de boeren met stadsgenoten ‘aan de andere kant van de A6’ te delen. Dat is gelukt. Dankzij de bijdrage van Fonds Leefbaarheid van de Provincie Flevoland hebben we nu opvolger kunnen ontwikkelen, waarmee we mensen verder kunnen informeren en enthousiasmeren over het gebied’.

Uitreiking van de eerste exemplaren

Woensdagavond namen de gedeputeerden, waaronder Commissaris van de Koning Leen Verbeek, de eerste exemplaren van het magazine in ontvangst. Boerenzoon Willem, die de cover van het magazine siert, was er samen met zijn moeder bij en keek zijn ogen uit.

Gratis verkrijgbaar

#GOEDBOEREN is vanaf eind december gratis verkrijgbaar op verschillende locaties in de stad, zoals in de restaurants van Joas Bierlee en Eva Maurits. In het buitengebied kun je een exemplaar bij Hoeve Vredeveld (aan de Zeeasterweg) en bij Poldervers en Lekker (aan de Lisdoddeweg) ophalen. Vanaf januari vind je op de website www.delelystadseboer.nl ook een digitaal exemplaar.

#GoedBoeren is vanaf eind december gratis verkrijgbaar op verschillende locaties in Lelystad,

Ander nieuws