Vijf redenen om als boeren samen te werken

Waarom hebben we elkaar ook alweer opgezocht? De Lelystadse Boer is een collectief van 70 boeren dat samen barst van de ideeën. Vijf redenen waarom dat de moeite waard is!

 

1. Iedereen vindt ons leuk!

Samen brengen we positiviteit. En samen kom je in positie. We zitten bij iedereen aan tafel. Bij wethouders, de gedeputeerde, Schiphol, bij grote bedrijven. En we komen in gesprek met allerlei sleutelfiguren als het gaat om gebiedsontwikkeling en innovatie. Het grappige is: iedereen vindt ons leuk! Waar vind je dit nu, een groep van 70 boeren die zo constructief denken. En DOEN!

Dat we onze lokale producten via een app aanbieden? En het beheer en onderhoud van het gras bij het vliegveld doen? Was nooit gelukt zonder elkaar. Omdat we met elkaar een positie hebben afgedwongen en we als positieve partner worden omarmd.

 

2. Alleen ga je sneller, samen kom je verder

De komst van het vliegveld biedt kansen voor iedereen. En dat is precies de insteek van de Lelystadse Boer. Dat iedereen in ons gebied in de positie komt om kansen te verwezenlijken. Daarin kan je alleen gaan, en soms ga je dan sneller. Samen op gang komen kost iets meer tijd. Denk aan de app van PuurDichtbij, waarbij we echt wel wat hobbels over moeten. Maar als het staat, heeft het enorme potentie. Samen komen we verder.

Zullen we daar samen de schouders onder blijven zetten?

 

3. Kansen om te innoveren

De landbouw is volop in ontwikkeling. Een pact van 70 boeren zou wel eens een enorme kans kunnen zijn als het gaat om de toekomst van de landbouw. Het gebied van de Lelystadse Boer kan de plek worden waar innovaties in de praktijk worden gebracht. Waar we voor onszelf de lat hoog mogen leggen als het gaat om de kwaliteit van de bodem, kwaliteit van producten en verduurzaming. Zodat we niet alleen de groentetuin van Europa zijn, maar ook de proeftuin.

Denk je met ons mee?

 

4. Het imago van de landbouw

Als merk Lelystadse Boer zijn we herkenbaar geworden voor Lelystad. We voeden de trots en maken boeren zichtbaar voor mensen uit de stad. Met alle media-aandacht hebben we letterlijk al miljoenen mensen bereikt. En door onze open dagen en evenementen hebben er honderden fans bij gekregen.

En dat is niet alleen leuk, het is noodzaak. Het maatschappelijke draagvlak voor landbouw staat nogal eens onder druk. Onterecht? Dan moeten we ook van ons laten horen. Dat doen we via de Lelystadse Boer.

 

5. Een goed gevoel

Is het niet geweldig om als gebied dingen voor elkaar te krijgen die ons anders nooit gelukt waren? Om samen aan succes te werken? Om elkaar beter te leren kennen? De uitbreiding van het vliegveld kost ons veel, maar positieve energie brengt de leefbaarheid weer in balans.

Het gaat niet om geld verdienen. Het erom dat het prettig leven, wonen en werken is. We worden meer gezien en we zien elkaar meer. Goed boeren!

 

Zie jij een kans? Laat het ons weten!

Ander nieuws