Wethouder Van Wageningen proeft lokale producten van boer uit de buurt

Het was tijd om de proef op de som te nemen. De gemeente Lelystad steunt het initiatief van de Lelystadse Boer om te eten van de boer uit je buurt. Wethouder Duurzaamheid Elly van Wageningen bestelde daarom via de app PuurDichtbij haar wekelijkse boodschappen.

De Lelystadse Boer is een groep van 70 boeren. De boeren lanceerden in oktober een app waarmee je groente, fruit, kaas, zuivel en meer kan bestellen van de boeren uit je buurt. Kraakvers, rechtstreeks van de natuur. “Normaal gaat voedsel over zeven schijven voordat het op je bord ligt. Bij ons wordt het ’s ochtends geoogst en ligt het ’s avonds op je bord”, zegt Laura Milatz namens de boeren.

Eén van de speerpunten van gemeente

Bestellen én ophalen van je boodschappen is heel makkelijk. Er zijn diverse plekken in de stad waar je je bestelling kunt afhalen en er is altijd wel een plek in jouw buurt.

Elly van Wageningen juicht het initiatief toe:  “De gemeente Lelystad is blij met dit initiatief van De Lelystadse Boer. Met de PuurDichtbij-app is het nog makkelijker om lokale voedselproducten te kopen. Dit sluit ook mooi aan bij het duurzame beleid van de gemeente.  Lokale en natuurlijke voedselproducten meer onder de aandacht brengen in de stad is namelijk één van de speerpunten uit het uitvoeringsplan duurzaamheid. Het zet de mensen aan het denken waar hun voedsel vandaan komt en geeft ze de mogelijkheid duurzame keuzes te maken.”

Milatz: “Het is voor ons boeren veel leuker om direct te leveren aan mensen in plaats van het altijd in de bulk af te zetten. Deelnemers hebben direct contact met de boer waarvan ze eten en dat geeft iets extra’s. Het is bovendien veel duurzamer en verser. Veelal worden producten op dezelfde dag geoogst, geplukt en afgeleverd.”

Deelnemers van de app bepalen zelf wat en van wie ze willen bestellen en zitten nergens aan vast. Het voedsel komt van boeren uit de buurt van Lelystad, in een straal van maximaal 35 kilometer. Bestellen kan zowel via de website www.puurdichtbij.nl als via de app PuurDichtbij die is te downloaden in de App Store en Google Play.

Ander nieuws