Zaterdag 16 juli: ijsvrij

Start de zomervakantie met een ijsje bij BinnenInn

Vanaf zaterdag 16 juli hebben alle Lelystadse basisscholen zomervakantie. Hoe kun je die beter beginnen dan met een heerlijk ijsje! BinnenInn en De Lelystadse Boer organiseren op die zaterdag aan de Neringpassage 54 de allereerste ijs- en sapdag. Lelystadse Boer Jaco en boerin Ageeth – beter bekend als de ijsbrouwers – komen speciaal naar het centrum met hun prachtige ijscokar en vers roomijs in de allerlekkerste smaken en gemaakt van melk van de eigen koeien. Kinderen mogen hun ijsje zelf versieren (aftoppen). Boer Nico van fruitteeltbedrijf Florissen zorgt die dag voor appel- en perensap uit de polder.

Van individu naar betrokken stadsgenoot

De sap- en ijsdag is niet alleen een mooie start van de vakantie en een heerlijke extra op een dagje winkelen, maar draagt ook bij aan de doelen van zowel BinnenInn als De Lelystadse Boer, namelijk het verbinden van mensen. De Lelystadse Boer organiseert diverse activiteiten om de relatie tussen de stad en het platteland te verstevigen en de boer en burger dichter bij elkaar te brengen. Ook alle activiteiten die BinnenInn organiseert zijn erop gericht om de saamhorigheid en verbroedering in onze stad te versterken en om van individuen betrokken stadsgenoten te maken. De ijs- en sapdag heeft alle (lokale) ingrediënten in huis om deze doelstellingen te bewerkstelligen en zorgt voor mooie ontmoetingen tussen boer en burger en burgers onderling.

Over BinnenInn

BinnenInn is meer dan alleen koffie, Wereldwinkel of boekwinkel. BinnenInn is een plek in het Stadshart van Lelystad gericht op zingeving, beschouwing, gastvrijheid en ontmoeting voor mensen en groepen van hoog- en laagopgeleiden, jong en oud, vanuit verschillende culturele achtergronden, ongeacht komaf, kleur of geloof of geaardheid.

Over De Lelystadse Boer

De Lelystadse Boer is een stichting met 115 aangesloten boeren. Samen beheren zij een gebied van ruim 7.000 voetbalvelden groot. Ontstaan om naast de lasten ook de vruchten te plukken van Lelystad Airport. Tegenwoordig is De Lelystadse Boer uitgegroeid tot een paraplumerk van nagenoeg alles wat zich in het buitengebied van Lelystad (op agrarisch vlak) afspeelt. Lelystadse boeren helpen bijvoorbeeld met het onderhoud van het vliegveld, werken samen met buren en andere betrokken uit het gebied op het vlak van duurzaamheid, verzorgen boerderijeducatie middels boerderijbezoeken, oogstdagen en boer-in-de-klas programma’s en zijn de rentmeesters van het gebied waar zij werken, wonen en dromen najagen.

Ander nieuws